Składniki:
2 łyżki oliwy
suszona lebiodka
1 cebula pokrojona w piórka
1 czerwona papryka
1/2 papryczki chili
1/3 szklanki białego wytrawnego wina
400 g pomidorów bez skórki krojonych
400 g mleczka kokosowego
1 Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową Winiary
250 g filetu z pstrąga
220 g filetu z jesiotra
1 szklanka ugotowanej soczewicy Beluga
szczypiorek
sól
pieprz czarny
cukier
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażamy paprykę i cebulę. Smażymy przez 4 minuty, a następnie dodajemy białe wino, mieszamy i pozwalamy mu odparować. Dodajemy pomidory, mleczko kokosowe oraz wodę, wsypujemy zawartość dwóch saszetek Pomysłu na… Węgierską zupę gulaszową i gotujemy przez kolejne 5 minut, aż całość stanie się bardziej gęsta.
Doprawiamy do smaku solą i cukrem, dokładnie mieszając. Przed dodaniem ryby zupę należy doprawić lebiodką, cukrem, solą i pieprzem.
Do doprawionej zupy wkładamy pokrojone filety, gotujemy 3 minuty unikając mieszania.
Smacznego!