Przyprawy świata Suszone śliwki by KuchennePrzyprawy.pl 6 sierpnia, 2013 Suszone śliwki zaliczane są do rodzaju bakalii. Proces suszenia skutkuje tym, że można je długo przechowywać. Dodawane są do ciężkostrawnych potraw, ponieważ zawierają związki zasadotwórcze. Stosuje się je do zup oraz mięsnych potraw, np. do bigosu. 0 FacebookTwitterPinterestEmail KuchennePrzyprawy.pl Poprzedni Migdały gorzkie Kolejny Kompot z suszonych owoców Może zainteresują Ciebie również.... Annatto 3 listopada, 2020 Aframon 3 listopada, 2020 Adżwan 3 listopada, 2020 Tymianek liofilizowany 11 grudnia, 2014 Sos duński 11 grudnia, 2014 Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem 11 grudnia, 2014 Zioła dalmatyńskie 19 listopada, 2014 Madras curry 19 listopada, 2014 Przyprawa egejska 19 listopada, 2014 Przyprawa do zapiekanek 18 listopada, 2014