Home Przepisy Surówka z jabłek i selera naciowego

Surówka z jabłek i selera naciowego

by KuchennePrzyprawy.pl

50 dag jabłek 1 ½ łyżki soku z cytryny 25 dag selera naciowego 2 dag liści mlecza 2 dag suszonej żurawiny 2 dag płatków migdałów 1 ½ łyżki oleju z pestek winogron pieprz kolorowy cynamon imbir

Jabłka obrać, oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Seler naciowy opłukać i również pokroić w kostkę. Liście mlecza opłukać i porwać na kawałki. Do dużej miski przełożyć jabłka, seler naciowy, liście mlecza, suszoną żurawinę i płatki migdałów. Całość polać olejem z pestek winogron oraz posypać szczyptą kolorowego pieprzu, cynamonu i mielonego imbiru. Wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut. Zieloną cebulkę opłukać, osuszyć i pokroić. Pokrojoną cebulką posypać surówkę tuż przed podaniem na stół. Schłodzoną surówkę podawać do drugiego dania jako dodatek obiadowy.

STA50156

Może zainteresują Ciebie również....