Przyprawy świata Smalec by KuchennePrzyprawy.pl 12 listopada, 2013 Używany jest do smarowania pieczywa, smażenia i pieczenia, szczególnie w kuchni staropolskiej. Często podaje się go z chlebem i ogórkiem kiszonym. We wczesnym średniowieczu kromka chleba posmarowana smalcem była bardzo popularną przekąską. 0 FacebookTwitterPinterestEmail KuchennePrzyprawy.pl Poprzedni Ocet ziołowy Kolejny Olej palmowy Może zainteresują Ciebie również.... Annatto 3 listopada, 2020 Aframon 3 listopada, 2020 Adżwan 3 listopada, 2020 Tymianek liofilizowany 11 grudnia, 2014 Sos duński 11 grudnia, 2014 Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem 11 grudnia, 2014 Zioła dalmatyńskie 19 listopada, 2014 Madras curry 19 listopada, 2014 Przyprawa egejska 19 listopada, 2014 Przyprawa do zapiekanek 18 listopada, 2014