Przyprawa do steków nadaje daniu wyraźnego smaku oraz aromatu świeżych ziół i przypraw. Doskonale nadaje się do przyrządzenia steków smażonych na patelni, grillowanych, czy pieczonych w piekarniku. Wybitnie podnosi smak nie tylko wołowiny, ale też karkówki, żeberek, ryb, czy baraniny. Stosowana jako przyprawa lub marynata wydobędzie z każdego mięsa wspaniały aromat.Dodatkowo jest niezastąpionym dodatkiem do dań z grilla. Przyprawa ta doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju steków i mięs z grilla, pieczonych, smażonych (wołowiny, szaszłyków, żeberek, karkówki, drobiu, baraniny, wieprzowiny), warzyw, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree. Jako marynata lub do posypania przed przyrządzeniem. Jako marynata: mieszamy przyprawę z olejem, nacieramy nią mięso, zostawiamy na ok. 3-4 godzin, do momentu aż mięso nabierze odpowiedniego aromatu.
Skład jej to: papryka słodka, czosnek, cząber, oregano, gorczyca, pieprz czarny, bazylia, czarnuszka, cebula, papryka ostra, cukier, marchew.