Home Przyprawy krajowe Przyprawa do indyka

Przyprawa do indyka

by KuchennePrzyprawy.pl

Przyprawą do indyka można nacierać mięso przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem sauté czy panierowaniem. Składniki: Sól, papryka słodka – 11%, czosnek – 9%, musztarda w proszku (gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), cebula, pomidor suszony – 4,5%, cukier, bazylia – 4,5%, chili, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kurkuma. Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.

 

indyk

 

 

 

Może zainteresują Ciebie również....