Składniki:
– makaron typu łazanki
– 0,5 kapusty kiszonej
– średnia cebula
– 30 dag kiełbasy podwawelskiej
– sól i pieprz
– oliwa
Sposób przygotowania:
Ugotowac makaron w osolonej wodzie, a później pokroić drobno kapustę. Na patelni rozgrzac 2 łyżki oliwy i wrzucic pokrojoną kapustę. Podsmażać ok. 5 minut. Następnie zalac 2 szklankami wody i dusic ok. 20 minut. W międzyczasie kroimy cebulę i kiełbasę w kosteczkę. Na oddzielnej patelni podsmażamy je i wrzucamy do kapusty. Pod koniec duszenia zwiększamy gaz, żeby woda odparowała z kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładamy wczesniej ugotowany makaron. Chwilę podgrzewamy z makaronem i podajemy gorący. Do udekorowania można użyc natki pietruszki. Smacznego! 🙂