SKŁADNIKI
2 jajka
1 cebula
4 pomidory
250 g mięsa wołowego, (corned-beef)
2 łyżki octu, szczypta soli
1 łyżka musztardy brzoskwiniowej
4 łyżki siekanego szczypiorku
2 łyżki oleju sałatkowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka nakłuć, włożyć do gotującej się wody i 8 minut gotować. Ugotowane jajka włożyć na chwilę do zimnej wody i obrać ze skorupki.
Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć grubą część przy szypułce oraz nasiona i pokroić na małe kawałki. Mięso pokroić na półcentymetrowe kawałki,
Musztarde wymieszać z octem i solą. Dodać olej i szczypiorek.
Dodać cebulę, mięso i pomidory. Przybrać jajkami pokrojonymi na ósemki.