Składniki:
- 4 placki tortilli
- 2 filety z kurczaka
- 2 plastry bekonu
- 6 pomidorków koktajlowych
- 6 liści sałaty lodowej
- 50 g sera żółtego
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki sosu czosnkowego
- do smaku sól morska, pieprz kolorowy
Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka należy oprószyć solą i pieprzem. Pokroić w paski. Następnie usmażyć na patelni grillowej. Kolejny krok to usmażenie bekonu na chrupko. Pomidory i sałatę umyj pod bieżącą wodą, a potem zetrzyj ser na tarce. Placki posmaruj lekko wodą i opiekaj na patelni po ok. 2 minuty z każdej strony. Na tortilli rozsmaruj sos i ketchup, połóż sałatę, pomidorki, bekon i kurczaka ,a na koniec posyp żółtym serem, zrolluj i przekrój na ukos i gotowe.
Smacznego!