Przyprawy świata Olej pekanowy by KuchennePrzyprawy.pl 24 października, 2013 Olej otrzymywany z suszonych orzechów pekan używamy do gotowania, pieczenia oraz jako oleju sałatkowego. Ze względu na dużą zawartość antyoksydantów olej pomaga zmniejszyć poziom \”złego\” cholesterolu w organizmie. Olej może być tłoczony na zimno i gorąco lub ekstrahowany. Do celów spożywczych może być rafinowany. 0 FacebookTwitterPinterestEmail KuchennePrzyprawy.pl Poprzedni Olej szafranowy Kolejny Oliwa z oliwek smakowa Może zainteresują Ciebie również.... Annatto 3 listopada, 2020 Aframon 3 listopada, 2020 Adżwan 3 listopada, 2020 Tymianek liofilizowany 11 grudnia, 2014 Sos duński 11 grudnia, 2014 Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem 11 grudnia, 2014 Zioła dalmatyńskie 19 listopada, 2014 Madras curry 19 listopada, 2014 Przyprawa egejska 19 listopada, 2014 Przyprawa do zapiekanek 18 listopada, 2014