Przyprawy świata Fasola flageolet kiełki by KuchennePrzyprawy.pl 13 września, 2013 Są to kiełki nasion fasoli odmiany flageolet. Ziarenka są drobne, zielonego koloru i kształtem przypominają groszek zielony. Stosowane są jako składnik kanapek, sałatek i surówek. Ponadto świetnie nadają się do jedzenia na surowo. W swoim składzie zawierają dużo białka, które jest składnikiem budulcowym dla organizmu. Ponadto są dobrym źródłem żelaza i potasu. 0 FacebookTwitterPinterestEmail KuchennePrzyprawy.pl Poprzedni Fasola adzuki kiełki Kolejny Ciecierzyca kiełki – Kala channa Może zainteresują Ciebie również.... Annatto 3 listopada, 2020 Aframon 3 listopada, 2020 Adżwan 3 listopada, 2020 Tymianek liofilizowany 11 grudnia, 2014 Sos duński 11 grudnia, 2014 Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem 11 grudnia, 2014 Zioła dalmatyńskie 19 listopada, 2014 Madras curry 19 listopada, 2014 Przyprawa egejska 19 listopada, 2014 Przyprawa do zapiekanek 18 listopada, 2014